Mosolyvár Bölcsőde négy csoportszobával történő kapacitásbővítése

Projekt megnevezése:
Budakeszi Mosolyvár bölcsőde négy csoportszobával történő kapacitásbővítése a növekvő gyerekszám települési befogadása és ellátása érdekében

Projekt azonosító száma:
VEKOP-6.1.1-15-PT1-2016-00114 

Kedvezményezett:
Budakeszi Város Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
169 223 207 Ft

A finanszírozás típusa:
Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:
2017. november 1.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:
2019. november 1.

 

Budakeszi Város Önkormányzata a Mosolyvár Bölcsőde bővítésére több mint 176 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

Budakeszi Város Önkormányzatának fenntartásában, a városban kettő, a Mosolyvár Bölcsőde és a Budakeszi Bölcsőde működik, melyek a 3 év alatti gyermekek ellátását biztosítják és kizárólag Budakeszi Városban életvitelszerűen élők gyermekeket látják el. Mivel az utóbbi években egyre fokozottabb igény mutatkozik a bölcsődei ellátás iránt, amit a meglévő Budakeszi Bölcsőde már nem tud kielégíteni, így a nagy létszámú férőhelyhiány miatt jelen 176,86 millió forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően 4csoportszobával és a hozzájuk tartozó udvari térrel bővül a Mosolyvár Bölcsőde épülete. Továbbá a csoportszobák kialakításához bútorzat, illetve kültéri- és beltéri játékok kerülnek beszerzésre.

Budakeszi Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy az uniós támogatásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően a két szorosan együttműködő intézménnyel összesen a Budakeszin élő 0-3 éves korú bölcsődébe jelentkező gyerekek teljes ellátását tudja biztosítani, melynek eredményeként a kisgyermekek a mai kornak megfelelő szakmai fejlesztésben is részesülhetnek.

Jelen projekt átfogó célja az óvodai ellátáshoz való hozzáférés helyi szintű javítása, valamint a szolgáltatások minőségének fejlesztése és a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése. A beruházásnak köszönhetően javul az bölcsődei ellátáshoz való helyi szintű hozzáférés, valamint növekszik a kisgyermeket nevelők munkavállalási aránya.

Megosztom a cikket