Budakeszi Kossuth Lajos utca – az Erdő utca és a Virágvölgy utca közötti szakasz – útburkolatának és csapadékvíz elvezető rendszerének felújítása, a Szél utca és a Munkácsy Mihály utca csomópontjának ív és magassági korrekciója, a Reviczky utca szilárd burkolatának és csapadékvíz elvezetésének megépítése

Projekt megnevezése:

Budakeszi Kossuth Lajos utca – az Erdő utca és a Virágvölgy utca közötti szakasz – útburkolatának és csapadékvíz elvezető rendszerének felújítása, a Szél utca és a Munkácsy Mihály utca csomópontjának ív és magassági korrekciója, a Reviczky utca szilárd burkolatának és csapadékvíz elvezetésének megépítése.

Projekt azonosító száma:
PM_ONKORMUT_2016/92

Kedvezményezett:
Budakeszi Város Önkormányzata

A támogató neve:
Nemzetgazdasági Minisztérium

A támogatás forrása:
A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

A támogatás összege:
150 000 000 Ft

A támogatott tevékenység megvalósításának tervezett megkezdése:
2017. június 1.

A támogatott tevékenység megvalósításának tervezett befejezése:
2018. július 31.

Budakeszi Város Önkormányzata az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatására 150 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert. A Nemzetgazdasági Minisztérium az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

Budakeszi Város Önkormányzata a pályázat keretében a Budakeszi Kossuth Lajos utca – az Erdő utca és a Virágvölgy utca közötti szakasza, a Szél utca és a Munkácsy Mihály utca csomópontja és a Reviczky utca kiépítését, felújítását, korszerűsítését valósítja meg.

A 158 millió forintos összköltségű beruházás keretében a Kossuth Lajos utca -Erdő utca és a Virágvölgy utca közötti szakasz- útburkolatának és csapadékvíz elvezető rendszerének felújítása, a Kert utca burkolatának felújítása, a Szél utca és a Munkácsy Mihály utca csomópontjának ív és magassági korrekciója, valamint a Reviczky utca szilárd burkolatának és csapadékvíz elvezetésének megépítése tervezett.

Budakeszi Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a város közterei és közútjai a mai kornak megfelelő kialakításúak legyenek, melyek hozzájárulnak egy élhetőbb városképhez.

A beruházás többek között közvetlenül elősegíti az új városközpont elérhetőségét és több közintézmény jobbminőségű megközelíthetőségét.

Megosztom a cikket