Budakeszi piac fejlesztése

Projekt megnevezése:
Budakeszi piac fejlesztése

Projekt azonosító száma:
PM_PIAC_2018/3

Kedvezményezett:
Budakeszi Város Önkormányzata

A támogató neve:
Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása:
A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

A támogatás összege:
114,99 millió Ft

A támogatott tevékenység megvalósításának tervezett megkezdése:
2021. március 1.

A támogatott tevékenység megvalósításának tervezett befejezése:
2021. december 31.

Budakeszi Város Önkormányzata a Dózsa György téri piac fejlesztésére a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból 114 990 000 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert.

Budakeszi Város Önkormányzata a „Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén” elnevezésű Pénzügyminisztérium által támogatott pályázat keretében a Dózsa György tér területén üzemelő piac fejlesztése valósul meg. A beruházás során fedett és fedetlen elárusítóhelyek, üzlethelyiségek kialakítása történik.

Budakeszi Város Önkormányzata az elnyert támogatási összegen felül 40 millió forint önerővel biztosítja a beruházás megvalósítását, így a 154,99 millió forintos összköltségű projekt kivitelezése során a huszonhét darab, meglévő nyitott elárusítóhely fölé korszerű ernyőszerkezet kerül felépítésre. Továbbá kialakításra kerül kettő üzlethelyiség is. Önerőből valósul meg az irodahelyiség, tárolók, akadálymentes toalettek, a parkosítás, továbbá a parkoló felújítása.

A projekt célja a piac mai elvárásoknak megfelelő üzemeltetési lehetőségeinek megvalósítása, a jogszabályban előírt piac működtetéséhez szükséges feltételek teljesítése, valamint a Budakeszi városképét is meghatározó impozáns piackép kialakítása.

Budakeszi Város Önkormányzata a közbeszerzési eljárás eredményeként a HANSA Fővállalkozó és Mérnöki Iroda Kft.-t bízta meg a kivitelezési munkálatok elvégzésére, így a beruházás megvalósítására vonatkozó szerződés 2020. december 9-én került aláírásra.

A munkaterület átadás 2021. március 19-én megtörtént, így a HANSA Fővállalkozó és Mérnöki Iroda Kft., mint kivitelező a kivitelezési munkákat megkezdi. A kivitelezési munkálatokra 180 nap áll rendelkezésre és 4 ütemben megvalósítva 2021. szeptemberébe várható a munkálatok befejezése.

A kivitelezés elérte az 50%-os készültségi fokot.

A kivitelezés idén márciusban kezdődött és napjainkra elérte az 50%-os készültségi fokot. Kialakításra került három épület, melyből kettőben kereskedelmi tevékenységhez, egyben pedig a piac felügyeletének alakítottak ki tereket. A parkoló és a piac szabadtéri árusító tere új és újított térburkolatot kapott, amely szintén elérte az 50%-os készültséget. A szabadtéri elárusító tér felett kialakított különleges tervezésű tetők is az oszlopokra kerültek, amelyeknek vízszigetelése, fagyásmentesítő fűtése, valamint világítás kialakítása folyamatban van. Az épületek nyílászárói, valamint a külső szigetelések elkészültek, míg a belső kialakítások, szigetelések és a gépészeti kialakítások folyamatosan készülnek.

Budakeszi Város Dózsa György téri piacának fejlesztése 2021. december 6-án befejeződött, így ünnepélyes keretek között átadásra került a város lakói számára. A kivitelezés 2021 márciusában kezdődött és a tervek szerinti határidővel megvalósult.

A beruházás során 27 db meglévő nyitott elárusítóhely korszerűsítése valósult meg. Az elárusítóhelyek és a tér fedése egyedi ernyőszerkezettel került megtervezésre. Jelenlegi elárusítóhelyek korszerűsítése után megfelelően, hosszú ideig képesek kiszolgálni majd a piaci árusítást. A beruházás során kialakításra került három épület, melyből kettőben kereskedelmi tevékenységhez, egyben pedig a piac felügyeletének alakítottak ki tereket. Az üzlethelyiségek mellett akadálymentesített, női és férfi wc/mosdó, tároló került még kialakításra. A parkoló és a piac szabadtéri árusító tere új és újított térburkolatot kapott. 2 db üzlethelyiség is kialakításra került.

A tervezésnek köszönhetően Budakeszi Város egy egyedi, impozáns és a mai kornak megfelelő kialakítású intézménnyel gazdagodott.

Megosztom a cikket