Budakeszi közlekedésbiztonságának és kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztése

Projekt megnevezése:
Budakeszi közlekedésbiztonságának és kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztése

Projekt azonosító száma:
VEKOP-5.3.2.-15-2016-00032

Kedvezményezett:
Budakeszi Város Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
118 662 721 Ft

A finanszírozás típusa:
Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:
június 15.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:
2019. július 15.

 

Budakeszi Város Önkormányzata a város közlekedésbiztonságának és kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztésére több mint 118 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek teljes összegét finanszírozza. 

Budakeszi Város Önkormányzata európai uniós támogatást nyert a város közlekedésbiztonságának fejlesztésére, így a városban a több mint 118 millió forintos támogatás eredményeként buszöblök, kapcsolódó járdák kerülnek megépítésre, gyalogátkelőhelyek létesülnek, útfelújítások várhatóak és P+R parkolók is létesülnek, továbbá új kerékpáros útvonalakat jelölnek ki.

A javasolt beruházási elemek kiválasztásánál a városvezetés arra törekedett, hogy az minél jobban szolgálja a város érdekeit, hiszen többek között a buszöblök, a hozzájuk kapcsolódó járdák, a számos útfelújítás, a gyalogátkelőhelyek, mind olyan közlekedésbiztonsági elemek, melyek nélkülözhetetlenek egy nagy ütemben fejlődő város életében.

A beruházás további célja a városban megtalálható közösségi közlekedési formák megfelelő összekapcsolása a biciklis forgalommal annak érdekében, hogy biztonságos és környezetbarát közlekedést biztosítson, ezért a burkolatépítéseket, felújításokat követően az adott szakaszok alkalmasak lesznek a kerékpáros forgalom számára is.

A fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, az élhető városi és települési környezet megteremtéséhez.

Budakeszi Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a beruházás valamennyi közlekedő számára biztonságos közlekedési feltételeket biztosítson.

Megosztom a cikket