Budakeszi közlekedésbiztonságának és kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztése

Projekt megnevezése:
Budakeszi közlekedésbiztonságának és kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztése

Projekt azonosító száma:
VEKOP-5.3.2.-15-2016-00032

Kedvezményezett:
Budakeszi Város Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
118 662 721 Ft

A finanszírozás típusa:
Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:
június 15.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:
2019. július 15.

 

Budakeszi Város Önkormányzata a város közlekedésbiztonságának és kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztésére több mint 118 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

Budakeszi Város Önkormányzata „Budakeszi közlekedésbiztonságának és kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztése„ címmel európai uniós támogatást nyert a város kerékpárhálózatának nagyszabású fejlesztésére. A beruházás célja, hogy a városban megtalálható közösségi közlekedési formák megfelelő összekapcsolása a kerékpáros forgalommal, egy biztonságos és környezetbarát közlekedést biztosítson a településen élők számára, melynek eredményeképpen egy kerékpáros-barát településkép alakuljon ki.

A javasolt nyomvonalak kiválasztásánál a városvezetés arra törekedett, hogy az minél jobban szolgálja a város érdekeit, azonban nem feledkeztek meg arról sem, hogy a hálózat nem csak célforgalmi, hanem turisztikai szerepet is betölt, ezért több olyan nyomvonal is van, mely távol esik az országos közutaktól, így a tervezett kerékpáros hálózat a városközpontot, a város keleti, nyugati és dél-nyugati területét, valamint Máriamakk és Nagyszénazug területét érinti.

Budakeszi városában a több mint 118 millió forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően tehát új kerékpárutak létesülnek, így hozzájárulva a fenntartható közlekedési módok közlekedési feltételeinek javulásához.

A fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a CO2 kibocsátás csökkentéséhez és az élhető városi és települési környezet megteremtéséhez.

Budakeszi Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a beruházás valamennyi közlekedő számára biztosítsa a biztonságos közlekedési feltételeket.

Megosztom a cikket