Budakeszi Vállalkozói Park: a jövő vállalkozói igényes környezetben

Projekt megnevezése: Budakeszi Vállalkozói Park: a jövő vállalkozói igényes környezetben

Projekt azonosító száma: PM_VALLPARK_2017/3 

Kedvezményezett: Budakeszi Város Önkormányzata

A támogató neve: Pénzügyminisztérium 

A támogatás forrása: A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból 

A támogatás összege: 200 000 000 Ft

A támogatott tevékenység megvalósításának tervezett megkezdése: 2019. június 10.

A támogatott tevékenység megvalósításának tervezett befejezése: 2022. december 15. 

Budakeszi Város Önkormányzata helyi vállalkozói park kialakítására, fejlesztésére a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból 200 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert.

Budakeszi Város Önkormányzata a korábbi szennyvíztelep helyét egy 13 részterületre osztott vállalkozói parkká tervezi átalakítani, fejleszteni az „Önkormányzati tulajdonú vállalkozói parkok kialakítása és fejlesztése Pest megye területén” elnevezésű Pénzügyminisztérium által támogatott pályázat keretében. A 250 millió forintos összköltségű projekt keretében a Budaörs felől bevezető főút melletti belterületi terület kerül átalakításra.

A területen a már üzemen kívül lévő szennyvíztelep építményei elbontásra kerültek, így a megfelelő rekultivációs munkálatok utánb 13 db szolgáltató és kereskedelmi telephely létrehozása várható. A területen belül az ingatlanok megközelítéséhez 6,00 m széles aszfalt burkolatú út, valamint 1,5 m széles térkő burkolatú járda kerül kialakításra. Ezzel párhuzamosan megvalósításra kerül a terület szennyvízelvezetésének, ivóvízellátásának és csapadékvíz elvezetésének, valamint az energiaellátási és közvilágítási rendszerek kiépítése.

A kellemes környezetbe ágyazott területen elsősorban kisméretű és teljesen új infrastruktúrával ellátott telkek kerülnek kiépítésre, melyek kis- és közepes vállalkozások számára megfelelő telephely kialakítását teszik lehetővé. A terület önkormányzati tulajdonban van, ezért a cél a kialakított telephelyek bérbeadása. A vállalkozói park területén kialakítandó 13 db 1500-2500 m2 területű telek hosszú távú megállapodások keretében kerülnek majd átadásra a vállalkozások részére.

A vállalkozói park a fejlesztések végrehajtása után mind tömegközlekedéssel, kerékpárral, illetve autóval is könnyedén megközelíthetővé válik.

A fejlesztés hosszú távú célja, hogy Budakeszi Város Önkormányzata a betelepülő vállalkozások új telephelyeinek kialakításával, a meglévő terület elérhetőségének javításával, és a vállalatközi együttműködések hátterének biztosításával teret adjon a vállalkozási kedv növekedésének.

2022. július 28-án Budakeszi Város Önkormányzata vállalkozói szerződést kötött Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Korlátolt Felelősségű Társasággal a projekt kivitelezésére, melynek értelmében a BVV Kft. elvállalja a Budakeszi Vállalkozói Parkban a tereprendezést, az út-, járda- és kerítésépítést, továbbá a terület közművesítését a rendelkezésre álló kiviteli tervek alapján.

A kivitelezés határideje: 2022. december 15.

2022 december elejére elkészült a tereprendezés, a víziközművek, útépítés és a közvilágítás kiépítése a végéhez közelít, a fővállalkozó BVV Kft. a munkák 75%-át elvégezte.

A kivitelezés befejezése után 2023. március 2-án dr. Győri Ottilia, Budakeszi Város polgármestere és Szabó István, Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke közösen adták át a frissen elkészült Vállalkozói park területét a leendő vállalkozók számára.
A beruházásnak köszönhetően elsősorban kisméretű, teljesen új infrastruktúrával ellátott telkek kerültek kiépítésre, így mostantól ez a 13db telek várja a kis- és közepes vállalkozásokat leendő telephelyük kialakítására.
Megosztom a cikket