A Budakeszi Bölcsőde épületének felújítása, energetikai korszerűsítése

Projekt megnevezése:
A Budakeszi Bölcsőde épületének felújítása, energetikai korszerűsítése

Projekt azonosító száma:
VEKOP-6.1.1-15-PT1-2016-00115 

Kedvezményezett:
Budakeszi Város Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
41 244 462 Ft

A finanszírozás típusa:
Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:
2018. augusztus 15.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:
2019. október 14.

 

Budakeszi Város Önkormányzata a Budakeszi Bölcsőde épületének felújítására, energetikai korszerűsítésére több mint 41 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A 41,24 millió forintos összköltségű európai uniós támogatású projekt keretében Budakeszi Város Önkormányzata a Budakeszi Bölcsőde épületét korszerűsíti, mert az épület állalga az évek során oly mértékben amortizálódott, hogy szükséges annak infrastrukturális fejlesztése. A szakmai vizsgálatok alapján az épület energiahatékonyságának javítását csak megfelelő homlokzati- és padlásfödém szigeteléssel lehet megoldani. A nyílászárók teljes körű cseréje szükséges, mert ebben az állapotban semmilyen műszaki elvárásnak nem felelnek meg. Az épület nem akadálymentes, holott ezt a követelményt jogszabály is előírja. A fentiek alapján a bölcsőde épületének felújítása több okból is szükséges és elkerülhetetlen.

Jelen beruházás keretében a Budakeszi Bölcsőde épületének infrastrukturális fejlesztése valósul, annak érdekében, hogy a mai kornak megfelelő szigetelést, nyílászárókat és tetőfedést alakítsunk ki és ezzel hozzájárulva az élhetőbb intézményi körülményekhez, melyek elengedhetetlenek a gyermekek napközbeni ellátásához.

Az akadálymentesítés két részből tevődik össze. Egyrészt, akadálymentes, mozgáskorlátozottak által is használható WC helyiség kerül kialakításra. Másrészt az épület főbejárati előlépcsője megszűnik, helyette rámpák készülnek, kielégítve a járdákra és rámpákra vonatkozó műszaki előírásokat és követelményeket. A bölcsőde játszókertjének bővítését, kerítés áthelyezéssel valósítjuk meg. A bővített területen elhelyezésre kerüln egy a korosztálynak megfelelő, játszótéri berendezés, gumilemezes esésvédő burkolattal. Továbbá eszközbeszerzés is tervezett mivel a gyermeköltöző bútorzata kb. 30 éves, elavult, kopott és többször javított. Ezen felül a játékkészlet is cserére kerül, melyek pedagógiai szempontok miatt szükségesek.

Az európai uniós támogatásnak köszönhetően a létesítmény úgy kerül felújításra, hogy megfeleljen a hosszú távú fenntarthatóság követelményének, mind kialakításánál, mind működtetésénél fogva. Ezenkívül kiemelt gondot fordítottunk az egészséges, és inspiratív életterek kialakítására, amely a gyermekeknek a kreatív fejlődés lehetőségét biztosítja.

Megosztom a cikket