Budakeszi Bölcsőde

EGY ÉLET A KEZEDBEN…. „Ha a gyerekek biztonságban érzik magukat, megtanulnak hittel élni. Ha a gyerekek megerősítve élnek, Megtanulják magukat szeretni. Ha a gyerekek elfogadva és barátságban élnek, Megtanulják megtalálni a szeretet a világban!”

A bölcsőde olyan szolgáltató intézmény, amely alaptevékenysége keretében napközbeni ellátást nyújt a gyermekek számára. Az egészségügyi és szociális alapellátás részeként, a családban nevelkedő 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását és nevelését végzi az életkori és egyéni sajátosságok figyelembe vételével. A bölcsődei ellátás igénybevétele önkéntes. Beiratáshoz szükséges: – életvitelszerű Budakeszin tartózkodás, lakcím kártya – gyermek személyi lapja vagy születési anyakönyvi kivonata – szülő személyi igazolványa -orvosi igazolás arról, hogy a gyermek közösségben nevelhető.

íratás előtti intézménylátogatásra, előzetes bejelentkezés után lehetőséget biztosítunk. A bölcsődei térítési díjjakról 328/2011. sz. Kormányrendelet figyelembe vételével a képviselő testület dönt. Bölcsődénk 1909-ben épült, kezdetben vendéglőként üzemelt, majd az ’50-es évek elején a Községi Tanács bölcsődévé alakította, kiváló helyi adottságai miatt. Kezdetben idény, majd teljes napközbeni ellátást biztosító intézménnyé fejlődőt. Jelenleg a Városi Önkormányzat működteti. Segítségével a folyamatos karbantartás és felújítás révén sikerült az épület családias arculatát megőrizni, állapota az előírásnak megfelelő.

Az épület adottságai miatt a gondozási egységekben való ellátást nem tudjuk megvalósítani. 3 csoportszobában (Katica, Maci, Napocska) látjuk el a gyerekeket. Az igény nagy a bölcsődei ellátásra, sok család hozza hozzánk második, harmadik gyermekét is. A gyermekeket a vezető és 8 szakképzett kisgyermeknevelő látja el, 4 fő technikai személyzet, 1 fő félállásban dolgozó adminisztrátor segíti a munkánkat. A gondozónők folyamatos szakmai továbbképzésen vesznek részt.

A csoportszobák felszereltsége jó, a dekoráció a gondozónők ügyes keze munkáját dicséri, a légkör családias. Az érdeklődő családoknak lehetőséget biztosítunk a bölcsőde “kóstolgatásra”. Előzetes bejelentkezés alapján szétnézhetnek, tájékozódhatnak az itteni életről.

Fokozatos, anyás beszoktatással segítjük a gyermekeket és szüleiket, hogy minél könnyebben illeszkedjenek be a közösségi életbe. Dolgozók távolléte esetén a helyettesítést a csoportban bent lévő másik kisgyermeknevelő látják el napközbeni (8-16 h) munkarendben, vagy a vezető helyettesíti a hiányzó kollégát. Saját főzőkonyhával rendelkezünk, ami megfelel a HACCP előírásainak. Táplálék allergiában szenvedő gyermekeket is el tudunk látni.

A telepített kerti játékok EU szabvány szerint készültek, önfeledt játszást biztosítva gyermekeinknek. A napirend biztosítja, hogy a gyermekek A sokfajta játékeszköz biztosítja, hogy a gyerekek napjai tevékenyen vidáman teljenek. A mindennapi énekes- mondókás tornának aktív résztvevői, nagyon élvezik. Gyurmázunk, ragasztunk, nyomdázunk.

Igyekszünk nyugodt, derűs környezetet biztosítani a hozzánk járó gyerekeknek, akik óvodába kerülve: -Önállóak (egyedül, legfeljebb minimális segítséggel étkeznek, tisztálkodnak, öltözködnek) -Többségük szobatiszta -Nyitottak és befogadóak a környezetük iránt -Jól tájékozódnak a környezetükben -Bizonyos szokásokhoz, szabályokhoz tudnak, vagy legalább megpróbálnak alkalmazkodni -Szívesen játszanak társaikkal, már nem igénylik a szoros kapcsolatot a felnőttel. -Beszéd útján tartanak kapcsolatot a felnőttel, társakkal. -Elmélyülten tudnak játszani.

A legjobb tudásunk szerint igyekszünk ellátni kicsinyeinket, mert hitünk szerint, Dorothy Law Holte szavait idézve: „aki megtapasztalta egyszer, mit jelent egy apró lény szeretete, a szeméből áradó végtelen jóság és tisztaság, az könnyedén legyint a tényekre, még akkor is, ha azok makacs dolgok. Mert átérezte már egy áldott pillanatban, hogy a gyereknevelés lelki út, az ima egy formája. „

 

Megbízott vezető: Borbély Szilvia

Az online beiratkozás a FELVÉTELI KÉRELEM kitöltésével, valamint a szükséges dokumentumok visszaküldésével

vagy

A bölcsőde honlapján található jelentkezési űrlap kitöltésével bolcsode.budakeszi.hu/beiratkozas

lehetséges

Letölthető dokumentumok:

Megosztom a cikket

Kapcsolat

Nyitvatartás

 • hétfő
  06:00 - 18:00
 • kedd
  06:00 - 18:00
 • szerda
  06:00 - 18:00
 • csütörtök
  06:00 - 18:00
 • péntek
  06:00 - 18:00
 • szombat
  Zárva
 • vasárnap
  Zárva

Gallery