Tovább bővülnek a Budakeszi Egészségügyi Központ szolgáltatásai

Az új piac tervezéséről, forgalomirányító eszközökről, és a nem kötelező, de ajánlott védőoltásokkal kapcsolatban is döntött a január 30-i, csütörtöki ülésén a a Képviselő-testület.

Napirend előtti felszólalásában dr. Dömötörné Papp Hargita jelezte, hogy a koronavírus megjelenése miatt az önkormányzat előterében legyen kézfertőtlenítő. A képviselők támogatták a javaslatot. Döntöttek arról is, hogy a Budakeszi Egészségügyi Központ átveszi a védőnői, illetve az iskolavédőnői feladatok ellátását is.

Dr. Pócza Péter, a Budakeszi Egészségügyi Központ vezetője elmondta, a védőnői ellátás átvételével a kismamák helyben is igénybe vehetik majd a CTG vizsgálatokat.

A Képviselő-testület a 6 év alatti gyermekek nem kötelező védőoltásával kapcsolatban várja a helyi gyermekorvosok véleményét. A ma elfogadott határozat alapján a költségvetésben a szociális keret terhére forrást is biztosít az önkormányzat a vakcinák beszerzésére.

Döntöttek a képviselők arról is, hogy változik a forgalmi rend a Fő utcai alsó szervizúton, illetve sebességkorlátozás lesz a Tiefenweg utcában a Szüret utca és Kagyló utca közötti forgalomlassító küszöb miatt.

Fontos tudnivaló, hogy március 1-től a Polgármesteri Hivataltól átkerül a Pest Megyei Kormányhivatalhoz az építésügyi igazgatási hatáskör. Közérdekű információ az is, hogy közzétették az idei óvodai-bölcsődei beiratkozási, illetve a nyári zárva tartásra vonatkozó időpontokat, határidőket.

Megosztom a cikket