Tisztújítás a Budakörnyéki Önkormányzati Társulásban

Egyhangú szavazással ismét dr. Győri Ottiliát, Budakeszi polgármesterét választották a BÖT elnökének a Társulási Tanács november 21-i, csütörtöki tisztújító ülésén. A BÖT alelnöke ismét Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere lett.

A Pénzügyi és Költségvetési Bizottság élére Budai Istvánt, Budajenő polgármesterét választották a települési vezetők. A Szociális Bizottság elnöke Varga László, Perbál polgármestere lett, a Kulturális, Idegenforgalmi és Környezetvédelmi Bizottság élére Deltai Károlyt, Telki polgármesterét választották. Az Agglomerációs Jövő Bizottságot továbbra is Kiszelné Mohos Katalin, Nagykovácsi polgármestere vezeti, és az Értéktár Bizottság élére ismét Deltai Károlyt, Telki polgármesterét választották.

Az ülésen meghívott vendégként részt vett Farkas András, Piliscsaba polgármestere is, aki jelezte, hogy az általa vezetett település szívesen csatlakozna a társulás által ellátott orvosi ügyeleti szolgálathoz. Varga László perbáli polgármester és Deltai Károly telki polgármester beszámolt a Volánbusz Zrt. illetékes vezetőivel nemrég tartott egyeztetésről a Széll Kálmán téri megállóval kapcsolatban. Arról tájékoztatták polgármester kollégáikat, hogy a Volánbusz is érdekelt abban, hogy megnyugtató megoldás szülessen a Széna térről áthelyezett buszváró ügyében. A mostani állapotok nem felelnek meg sem az utazóközönség, sem a busztársaság elvárásainak. Az ügyben közös fellépést terveznek, amelyben számítanak a II. Kerület és a főváros vezetőinek támogató együttműködésére is

Megosztom a cikket