Segítség a budakeszi vállalkozásoknak

Jelentősen bővültek a pályázati, támogatási lehetőségek a budakeszi, helyi vállalkozások számára. Január 1-től kikerült Pest megye a Közép-magyarországi eurórégióból, így mostantól olyan uniós forrásokra is pályázhatnak a helyi vállalkozások, amelyek eddig elérhetetlenek voltak számukra. Információk szerint a következő 7 éves uniós költségvetési ciklusban várhatóan több száz millió eurós támogatási keret áll majd rendelkezésre, a kormányzat részéről az adott tematikus pályázatok kiírása a következő hónapokban várható.

Az újabb uniós források több mint 60 százalékára vállalkozások pályázhatnak majd. Ezért dr. Győri Ottilia polgármester kezdeményezésére az önkormányzat azt tervezi, hogy az újonnan létesülő budakeszi mikro- és kisvállalkozások számára segítséget nyújt szakmai képzések, tanácsadás formájában, ezzel is megalapozva az adott vállalkozások sikeres működését. Az önkormányzat a helyi vállalkozások számára nyújtható adókedvezmények bővítési lehetőségeit is megvizsgálja.

A budakeszi önkormányzat is pályázni fog uniós támogatásokra, prioritásként kezelve a városi infrastruktúra fejlesztését. Az Élhető települések című pályázati felhívásban lévő forrásokra pályázunk majd. A művelődési központnak és környezetének, a Fő utca arculatának, a budakeszi vállalkozói parknak, illetve a repülőtér környezetének a rendezése is ebbe a körbe tartozhat.

A keddi, február 2-i városházi megbeszélésen ezekről a lehetőségekről tanácskoztak pályázati szakemberek bevonásával az önkormányzat és a polgármesteri hivatal vezetői, a konzultációt ebben a hónapban folytatják.

Megosztom a cikket