KÖZMEGHALLGATÁS volt 2022. október 20-án

Középpontban a fejlesztések, az energiatakarékossági és szociális intézkedések.

Az önkormányzat által tervezett energiatakarékossági és szociális intézkedésekről is hallhattak a polgármester beszámolójában a lakosok az október 20-i közmeghallgatáson a művelődési házban.

Dr. Győri Ottilia elmondta: a szakbizottságokban a képviselők már tárgyalják a takarékossági intézkedésekre vonatkozó előterjesztéseket, melyekről napokon belül dönt a képviselő-testület. A megvalósuló és tervezett beruházásokról is beszámolt a polgármester. Ezek összege kormányzati támogatásból 2,37 milliárd Ft, önkormányzati forrásból: 68 millió Ft. A megvalósuló beruházások összértéke: 2 milliárd 440 millió Ft. A Vállalkozói Park építése elkezdődött, a szennyvíztelep rekultivációja megtörtént, önkormányzati forrásból, 138 268 253 Ft ráfordítással. Épül a vállalkozói park infrastruktúrája, ehhez 200 000 000 Ft kormányzati támogatást kaptunk, 50 000 000 Ft az önkormányzati önerő. Az ingatlanon az összes telek elkelt, decemberben birtokba adjuk a bérlőknek. A területen két telken önkormányzati szabadidős teret építünk.

Elhangzott, hogy az önkormányzat azon dolgozik, hogy lehetőség szerint 2023-ban megépüljön a kerékpárút II. üteme, a Budapest-Balaton (BUBA) kerékpárúthoz csatlakozva. A nyomvonalterv elkészült Budaörsig és Törökbálintig, korábban együttműködési szándéknyilatkozatot írtunk alá Budaörs és Törökbálint polgármesterével, most pedig közvetlen EU-s forrásokat keresünk a folytatáshoz.

Lesz játszótér felújítás is idén, illetve a jövő évben, 12 millió forint jut a Fő utcai játszótérre, és 4 millió forint a Honfoglalás játszótérre, mindkét esetben kormányzati támogatásból, a felújítást a Szépítő Egyesülettel együttműködésben valósítjuk meg.

A buszsáv, P+R parkolók és a déli összekötő út tervezése is szerepelt a beszámolóban. Elhangzott, hogy az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. elkészítette az engedélyes kiviteli terveket, az építés megkezdéséről kormányzati döntésre van szükség. Arról is hallhattak a lakosok, hogy folyamatosan bővítjük a térfigyelő kamerarendszert. 2019-ben 8 db kamera üzemelt, ma 41 kamera működik városszerte. Kamerát vettünk az illegális szemetelők visszaszorítására Szabó Ákos Péter, a Nagyszénászugi Részönkormányzat elnöke javaslatára, és 3 db testkamerát Somlóvári Józsefné tanácsnok asszony kezdeményezésére, a rendőrség használatára. A polgármester beszámolt arról is, hogy idén többek közt 50 000 forintos ajándékutalvánnyal köszöntük meg a rendőrség, a tűzoltóság a polgárőrség és a közterület-felügyelet munkáját.

Budakeszi Hírmondó 2022. október

Megosztom a cikket