Képviselői beszámoló 2019-2024 – Ohr Alajos

2. választókerület • Fidesz-KDNP

Tisztelt Választópolgárok!

Az első szó a köszöneté, hiszen hét alkalommal is megtiszteltek bizalmukkal, így már 1994 óta lehetek az Önök képviselője Budakeszi 2. számú választókerületében. Ez idő alatt több tisztségben szolgáltam városunkat: az előző ciklusban alpolgármester voltam, jelenleg a Közlekedési és Fejlesztési Bizottság elnöke, valamint a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság alelnöke vagyok. A három évtizednyi képviselőség során rengeteg tudást és tapasztalatot halmoztam fel. Nagyban segíti az önkormányzati munkámat az is, hogy születésem óta Budakeszin élek, jól ismerem városunkat, az itt élők szükségleteit, gondjait, és osztozhatok örömeikben. Legtöbbjük személyes jó ismerősöm. Családommal választókerületünkben, a Rózsa közben élek, feleségemmel három gyermeket nevelünk. A Közlekedéstudományi Intézet munkatársaként az Építési és Közlekedési Minisztériumban dolgozom. Itt munkám során lehetőségem van rálátni a közigazgatás magasabb szintjére, valamint további gyakorlatot szerezni a szolgáltatói és önkormányzati szféra szereplőivel való együttműködésben, a kormányzati döntéshozatali és a jogalkotói munka előkészítésében. A jelenlegi ciklus kezdetén, 2019-ben komoly célokat tűztünk ki magunk elé. Akkor még nem számítottunk olyan váratlan, az egész országot komoly kihívások elé állító problémákra, mint a pandémia (covid) vagy a háborús szankciók következményei. Ezek tükrében különösen értékesek azok az eredmények, amelyeket fel tud mutatni városunk, függetlenül attól, hogy azokat saját erőből, saját forrásból vagy kormányzati segítséggel valósítottuk meg. Lényeg, hogy mindez Budakeszi és lakói érdekeit szolgálja! Városi szinten ilyen, kimagasló fejlesztésnek tekintem például a szakorvosi ellátás létrehozását és folyamatos bővítését, a tanuszoda megépítését vagy a vállalkozói park létrehozását. Választókerületemben több fejlesztés is megvalósult: egyebek mellett sikerült végre eltávolíttatni a Kossuth és Erdő utca találkozásánál éktelenkedő trafóoszlopot a rajta lévő trafóval és a kapcsolódó vezetékekkel, új burkolattal láttuk el a Jókai, a Kossuth és a Táncsics utcát, kiemelt megvilágítással és villogó jelzéssel biztonságosabbá tettük a Fő utcán az Erdő utcai gyalogátkelőt, a Pátyi úton pedig már megkezdtük egy új zebra építését. Átépíttettük a piacot és rendeztük a környezetét. Hamarosan kezdődik az Erdő és Napsugár utca találkozásánál lévő rácsos víznyelő teljes átépítése. A Fő utca menti zöld területeken egyre több virágos szigetet láthatunk a BVV Kft. jóvoltából. Sajnos az Iskola köz vízelvezetésének és burkolatának teljes felújítására és a Fő utca páros oldalán lévő járdák átépítésére csak a következő ciklusban lesz lehetőség, de ezek előkészítése már megkezdődött.

A Közlekedési és Fejlesztési Bizottság elnökeként büszke vagyok arra, hogy – pártpolitikai és világnézeti hovatartozástól függetlenül -kiválóan együtt tudtunk működni a bizottság tagjaival, kizárólag a szakmai munkára koncentrálva. Ezúton is köszönöm a munkájukat és együttműködésüket!

Szűkebb szakterületemen, a közösségi közlekedés terén sokat léptünk előre az elmúlt ciklusokban és az utolsó években. Már kevesen emlékeznek arra, amikor csak egy 22-es járatunk volt a Dózsa térig. Ennek meghosszabbítása, a Lidl áruházhoz történő betérése, a 222-es szárnyjárat és a 922-es éjszakai járat, a Kelenföldre közlekedő 188 és 188E járat ma már mindenkinek természetes, de sokat kellett dolgozni érte. Mint ahogyan azért is, hogy végre olyan bérletünk legyen, amellyel immár Pest vármegyében és a fővárosban egyaránt igénybe tudjuk venni a közösségi közlekedést, és a 14 éven aluliak díjmentesen utazhassanak. A kék buszok vonalain ma már csak új, környezetbarát elektromos- és gáz meghajtású járművek közlekednek. A buszsávnak és a Dózsa téri végállomás áthelyezésének tervei elkészültek. Mindezek természetesen nem valósulhattak volna meg a kormányzattal való jó együttműködés nélkül, de Budakeszi kezdeményező, ösztökélő és teherviselő szerepe nélkül sem.

Olyan városban szeretnék élni, amelyben minden korosztály jól érzi magát. Azon dolgozom, hogy a gyerekeinknek Budakeszi ne csak a lakóhelyük, hanem szerethető otthonuk is lehessen! Képviselői és élettapasztalatomat, kapcsolatrendszeremet szeretném továbbra is a közösségünk szolgálata érdekében képviselőként kamatoztatni, ehhez kérem további szíves támogatásukat! Tisztelettel:

Ohr Alajos

  • telefon: +36 30 560 5000
  • e-mail: ohralajos@budakeszi.hu
Megosztom a cikket