„Együttműködés és bizalom”

„Együttműködés és bizalom”, ezek a legfőbb jellemzői az önkormányzat 2024-es költségvetési rendeletének, mondta a tervezet felvezetéseként dr. Győri Ottilia polgármester február 29-én, csütörtökön a szavazást megelőzően.
Hozzátette, a legfontosabb alapelveink a következők:
  • takarékos és átlátható, biztonságos működés minden körülmények között,
  • a jogszabályokban előírt kötelező feladatokat továbbra is teljesítjük, ellátjuk, a szociálisan rászoruló budakeszieket ezután is támogatni fogjuk,
  • a megkezdett beruházásainkat ezután is befejezzük, a tervezetteket megvalósítjuk, ezekhez a szükséges forrásokat biztosítjuk,
  • a megfelelő városüzemeltetésre fókuszálunk továbbra is, a pályázati lehetőségekkel pedig igyekszünk élni a továbbiakban.
Megépítjük még idén a Patak utcai gyalogos és kerékpáros hidat, megnyitjuk a mammográfiai- és emlőcentrumot a Budakeszi Egészségügyi Központ új ellátási szolgáltatásaként, felújítjuk és kibővítjük a Paplanhát utcai játszóteret, három új gyalogos átkelőhelyet adunk át még idén, megépítjük a Gábor Áron utca és az Őr utca felső szakaszát, és számos városi rendezvényt szervezünk, köztük az egészségmegőrzést támogató Egészségnapot, mondta a képviselő-testületi ülésen a polgármester.
Az ezt követően elfogadott idei költségvetési rendelet főösszege: 5.694.990.768 Ft, amely nem tartalmazza az intézményfinanszírozás összegét, amely 1.833.734.185 Ft.
Beruházásokra és felújításokra 101.610.064 FT a betervezett összeg, ezen felül fejlesztési céltartaléknak 393.517.000 Ft-ot különítettek el.
A Híd Családsegítő működésére, állami normatíván felül biztosított keretösszeg: 103.482.443 Ft.
A költségvetésben nem szerepel a Budakszinek fejlesztésekre megítélt 3,5 Mrd Ft TOP+ pályázati forrás, ami további külső forrásként jelentkezik majd.
Megosztom a cikket