A Budakörnyéki Járásbíróság illetékességi területének változása

Budakörnyéki Járásbíróság elnökének értesítése alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy a bíróságok elnevezéséről, székhelyéről és illetékességi területén meghatározásáról szóló 2010. évi CLXXXIV. törvény módosítása 2019. január 01. napjával jelentős változásokat eredményez a Budapest Környéki Törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságok vonatkozásában.

2019. január 01. napjától megkezdi a működését az Érdi Járásbíróság Érd, Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Pusztazámor, Diósd, Törökbálint illetékességi területtel. Az Érdi Járásbíróság címe: 2030 Érd, Felső utca 43.

Az Érdi Járásbíróság felállításával jelentősen módosul a Budaörsi Járásbíróság illetékességi területe: egyrészt az Érdi Járás előbb említett települései átkerülnek az Érdi Járásbírósághoz, másrészt a Budaörsi Járásbíróság illetékessége területe 2019. január 01. napjától kiterjed a Budakeszi Járás valamennyi településére. Ilyen módon Budaörs, Biatorbágy, Herceghalom, Budajenő, Budakeszi, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Telki, Tök és Zsámbék települések a Budaörsi Járásbíróság illetékességi területéhez tartoznak majd (2040 Budaörs, Koszorú u. 2.).

A fenti változások kihatással lesznek a Budakömyéki Járásbíróságra is, amely bíróság illetékességi területéhez kizárólag a Pilisvörösvári Járás települései tartoznak majd. Így a Budakömyéki Járásbíróság illetékessége Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Solymár, Tinnye, Ürüm és Pilisszentlászló településekre terjed ki. Pilisszentlászló települése a Szentendrei Járásbíróság illetékességi területéről kerül át a Budakörnyéki Járásbírósághoz (1146 Budapest, Thököly u. 97-101.).

A változások eredményeként az érintett járások területei megegyeznek majd az adott bíróságok illetékességi területével, és emiatt az ügyfelek számára könnyebbé válik a bírósághoz való hozzáférés lehetősége.

Megosztom a cikket