Budakeszi Bölcsőde

A bölcsőde olyan szolgáltató intézmény, amely alaptevékenysége keretében napközbeni ellátást nyújt a gyermekek számára. Az egészségügyi és szociális alapellátás részeként, a családban nevelkedő 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását és nevelését végzi az életkori és egyéni sajátosságok figyelembevételével. A bölcsődei ellátás igénybevétele önkéntes.

Bölcsődénk 1909-ben épült, kezdetben vendéglőként üzemelt, majd az ’50-es évek elején a Községi Tanács bölcsődévé alakította, kiváló helyi adottságai miatt. Kezdetben idény, majd teljes napközbeni ellátást biztosító intézménnyé fejlődőt. Jelenleg a Városi Önkormányzat működteti. Segítségével a folyamatos karbantartás és felújítás révén sikerült az épület családias jellegét megőrizni.

A Budakeszi Bölcsőde 38 férőhellyel rendelkezik. A gyermekeket 3 csoportszobában (Katica, Maci, Napocska) látjuk el, melyekben sok a fejlesztő játék.

Hangulatos belső udvara van, amely tökéletesen megfelel a gyermekek nagy mozgásigényének. Színes és sokfajta nagymozgásos és egyéb játék áll rendelkezésükre: fából készült kicsi mászóka, lovaskocsi, repülő, színes műanyag hernyó alagút, rotikom, csúszdák, motorok, rollerek, bobocar stb… Nagy homokozó áll a gyermekek rendelkezésére. Az udvaron lévő nagy fák nyáron árnyékot adnak még kellemesebbé téve a szabad levegőn tartózkodást. A játszókert tágas, nagyrészt füves terület. A gyerekek sokat tartózkodnak a szabad levegőn. A telepített kerti játékok EU szabvány szerint készültek, önfeledt játszást biztosítva gyermekeinknek.

Fokozatos beszoktatással segítjük a gyermekeket és szüleiket, hogy minél könnyebben illeszkedjenek be a közösségi életbe.

Igyekszünk nyugodt, derűs környezetet biztosítani a hozzánk járó gyerekeknek, akik óvodába kerülve önállóak, egyedül, legfeljebb minimális segítséggel étkeznek, tisztálkodnak, öltözködnek.

Az igény nagy a bölcsődei ellátásra, sok család hozza hozzánk második, harmadik gyermekét is.  A dolgozók nagy szeretettel várják az ide érkező gyermekeket.

Intézményezető: Simon Éva

 

A 2022-2023 nevelési évre való beiratkozásokat online és  személyesen is fogadjuk.

 • 2023 május 8-án (hétfő) 8:00 – 17:00 óráig,
 • 2023 május 9-én (kedd)   8:00 – 17:00 óráig,
 • 2023 május 10-én (szerda) 8:00 – 12:00 óráig.

Az online beiratkozás a FELVÉTELI KÉRELEM  kitöltésével, valamint a szükséges dokumentumok visszaküldésével

vagy

A bölcsőde honlapján található jelentkezési űrlap kitöltésével bolcsode.budakeszi.hu/beiratkozas lehetséges

Letölthető dokumentumok:

Megosztom a cikket

Kapcsolat

Nyitvatartás

 • hétfő
  06:00 - 18:00
 • kedd
  06:00 - 18:00
 • szerda
  06:00 - 18:00
 • csütörtök
  06:00 - 18:00
 • péntek
  06:00 - 18:00
 • szombat
  Zárva
 • vasárnap
  Zárva

Gallery