Budakeszi Járás

Ön szerint melyik Budakeszi Önkormányzatának legfontosabb feladata?
 

TISZTELT BUDAKESZI LAKOSOK!

Az építésügy és az építés szabályozásának átfogó reformja keretében az Országgyűlés tavaly törvényt alkotott a „Településkép védelméről” – 2016. évi LXXIV. törvény – valamint a végrehajtás érdekében a Kormány kiegészítette „A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről” szóló 314/2012.(XI.8.) rendeletét. Az új jogszabályi környezetben a településeknek október elejéig el kell készíteniük az ún. Településképi Arculati Kézikönyvet (TAK), valamint meg kell alkotni a Helyi Településképi Rendeletet (HTR).

 

Az új jogszabályoknak köszönhetően a közeljövőben minden budakeszi lakosnak lehetősége nyílik arra, hogy hozzájáruljon településünk új építési, településképi arculati szabályozásának megalkotásához.

 

A törvény előírja a rendeletalkotás széles körű társadalmasítását, amelynek Budakeszi Önkormányzata örömmel tesz eleget, mert hiszünk abban, hogy településünk értékeit közösen kell óvnunk, jövőjét közösen érdemes alakítanunk.

 

Ezért felkérjük Budakeszi lakosságát, hogy épített környezetünkkel kapcsolatos véleményüket, a szűkebb és tágabb lakókörnyezetükben található példaértékűnek, vagy meghatározónak ítélt épületek, építmények, épületrészek – pl. kerítések – vagy akár egyes részletmegoldások fotóit 2017. május 3-ig juttassák el a Polgármesteri Hivatalba vagy töltsék fel az alábbi felületen.

 

Budakeszi új településképi szabályozását a tavasz folyamán a beérkezett javaslatok, vélemények figyelembe vételével készítjük el. Véleményüket és a fényképeket elektronikus úton is eljuttathatják a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. elektronikus levelezési címre.

 

Az új törvényről, a TAK és a HTR részleteiről további információkat találhatnak honlapunkon, továbbá várjuk Önöket a 2017. május 3-án 18:00 órakor kezdődő Lakossági Fórumon az Erkel Ferenc Művelődési Házban.

 

Aktív közreműködésüket előre is köszönve:

 

dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia
polgármester

Borsodiné Gláser Krisztina
főépítész

 

Fotók és dokumentumok feltöltése
 1. A feltölthető fájlok tipusa: jpg,png,pdf.doc
  Maximum fájlméret: 2MB
 2. Név:
  Invalid Input
 3. E-mail:
  Helytelen e-mail cím!
 4. Megjegyzés:
  Invalid Input
 5. Feltöltendő fájl 1
  Rossz formátum, vagy túl nagy méretű fájl!
 6. Feltöltendő fájl 2
  Rossz formátum, vagy túl nagy méretű fájl!
 7. Feltöltendő fájl 3
  Rossz formátum, vagy túl nagy méretű fájl!
 8. Ellenőrző kód:
  Ellenőrző kód:
  Hibás ellenőrző kód!

Ma 2017. augusztus 22., kedd, Menyhért és Mirjam napja van.

Akadálymentes honlap

Látogatóink 2011.12.30. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1160
mod_vvisit_counterTegnap1112
mod_vvisit_counterEzen a héten2272
mod_vvisit_counterMúlt héten8735
mod_vvisit_counterA hónapban26773
mod_vvisit_counterMúlt hónapban37688
mod_vvisit_counterÖsszesen1530401

Jelenleg: 25