Budakeszi Járás

Hulladéknaptár 2018

Ön szerint melyik Budakeszi Önkormányzatának legfontosabb feladata?
 

Hamarosan véget ér a szünidő, újra közeleg a szeptemberi iskolakezdés, az új tanév. Az iskolakezdéssel sok gyermek jelenik meg - különösen az oktatási intézmények környékén - az utakon gyalogosként vagy gépjármű utasaként egyaránt.

 

Kérjük a szülőket, hogy ha tehetik, a kisebb gyermekeket az első napokban kísérjék el az iskolába. Egy izgalmas és hasznos program lehet a gyermek számára, ha a tanévkezdés előtt a szülő a gyermekkel együtt gyalogosan körbejárja az iskola környékét és átbeszélik a közlekedési szabályokat. közben gyermekükkel beszélgessenek el arról, hogy mire kell nagyon odafigyelni kora reggel, illetve a kora esti szürkületkor, továbbá esőben, vagy az esti sötétedés után. Továbbá, hol és hogyan szabad áthaladni az úttesten, gyalogátkelőhelyen. Ezzel tudatosan készítsék fel gyermekeiket arra, hogy milyen veszélyek, nehézségek adódhatnak a közlekedés során.

Napjainkban már szinte mindenhol beszerezhetőek a baleset-megelőzés szempontjából fontos fényvisszaverő matricák, ragaszok. Ezeket helyezzék el gyermekeik kabátján, táskáján észrevehetőségük, testi épségük megóvása érdekében. Megvásárolhatók még láthatósági jelzésekkel már gyárilag ellátott hátizsákok, kabátok, dzsekik, mellények, stb. melyek viselése mind hozzájárul a rossz látási viszonyok között való könnyebb észleléshez, ezáltal a baleset megelőzéshez.

Különösen a kisgyermekekre jellemző, hogy nem ismerik fel a veszélyt, ami miatt könnyen bajba kerülhetnek. Ezért kérjük, hívják fel a figyelmüket, arra, hogy ha bármilyen problémájuk adódik, bizalommal forduljanak azokhoz a rendőrökhöz, közterület-felügyelőkhöz vagy polgárőrökhöz, akikkel az utcán, illetve az iskolájuk közelében találkozhatnak.

A gyermekek helyes közlekedésre neveléséhez, a balesetek elkerüléséhez alapvető, hogy a szülő maga is példát mutasson akár gyalogosan, akár járművezetőként közlekedik. Közös érdek, hogy a gyermekek minél hamarabb megtanulják a helyes közlekedés alapjait és ezáltal megóvjuk őket az esetleges baleseti helyzetektől.

Kérjük a gépjárművezetőket és a kerékpárosokat is, hogy az iskolai tanévkezdés miatt fokozott óvatossággal közlekedjenek az oktatási intézmények környékén és számoljanak a megnövekedett forgalommal!

Végezetül tisztelettel megkérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy az oktatási intézmények körüli közlekedés során szíveskedjenek kiemelt figyelmet fordítani az érvényes forgalmi rend, valamint a KRESZ - ezek közül is különös tekintettel a megállás, a várakozás, a behajtási tilalom és az egyirányú forgalmú úton történő közlekedés - szabályainak betartására.

Baleset- és problémamentes közlekedést kívánunk mindenkinek

Ma 2018. november 20., kedd, Jolán napja van.

Akadálymentes honlap

Látogatóink 2011.12.30. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa698
mod_vvisit_counterTegnap1430
mod_vvisit_counterEzen a héten2128
mod_vvisit_counterMúlt héten7551
mod_vvisit_counterA hónapban20135
mod_vvisit_counterMúlt hónapban31255
mod_vvisit_counterÖsszesen2108441

Jelenleg: 28