Budakeszi Járás

Hulladéknaptár 2019

Ön szerint melyik Budakeszi Önkormányzatának legfontosabb feladata?
 

A bíróságok elnevezéséről, székhelyéről és illetékességi területén meghatározásáról szóló 2010. évi CLXXXIV. törvény módosítása 2019. január 01. napjával jelentős változásokat eredményez a Budapest Környéki Törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságok vonatkozásában.


2019. január 01. napjától megkezdi a működését az Érdi Járásbíróság Érd, Szászhalombatta, Tárnok, Sóskút, Pusztazámor, Diósd, Törökbálint illetékességi területtel. Az Érdi Járásbíróság címe: 2030 Érd, Felső utca 43.


Az Érdi Járásbíróság felállításával jelentősen módosul a Budaörsi Járásbíróság illetékességi területe: egyrészt az Érdi Járás előbb említett települései átkerülnek az Érdi járásbírósághoz, másrészt a Budaörsi Járásbíróság illetékességi területe 2019. január 01. napjától kiterjed a Budakeszi Járás valamennyi településére. Ilyen módon Budaörs, Biatorbágy, Herceghalom, Budajenő, Budakeszi, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Telki, Tök és Zsámbék települések a Budaörsi Járásbíróság illetékességi területéhez tartoznak majd (2040 Budaörs, Koszorú u. 2.).


A fenti változások kihatással lesznek a Budakörnyéki Járásbíróságra is, amely bíróság illetékességi területéhez kizárólag a Pilisvörösvári Járás települései tartoznak majd. Így a Budakörnyéki Járásbíróság illetékessége Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Solymár, Tinnye, Üröm és Pilisszántó településekre terjed ki. Pilisszentlászló települése a Szentendrei Járásbíróság illetékességi területéről kerül át a Budakörnyéki Járásbírósághoz (1146 Budapest, Thököly u. 97-101.).

 

A változások eredményeként az érintett járások területei megegyeznek majd az adott bíróságok illetékességi területével, és emiatt az ügyfelek számára könnyebbé válik a bírósághoz való hozzáférés lehetősége.

Ma 2019. január 24., csütörtök, Timót napja van.

Akadálymentes honlap

Látogatóink 2011.12.30. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa116
mod_vvisit_counterTegnap1207
mod_vvisit_counterEzen a héten3740
mod_vvisit_counterMúlt héten7067
mod_vvisit_counterA hónapban23527
mod_vvisit_counterMúlt hónapban27925
mod_vvisit_counterÖsszesen2172764

Jelenleg: 10