Budakeszi Járás

Hulladéknaptár 2018

Ön szerint melyik Budakeszi Önkormányzatának legfontosabb feladata?
 

A 2013. évi jogszabályi változásoknak köszönhetően, az önkormányzati törvény által biztosított önrendelkezési társulási jogával élve 2013. május 31-én Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős és Tök települések önkormányzatai létrehozták a Budakörnyéki Önkormányzati Társulást, mint jogi személyiséggel rendelkező szervezetet. Telki Önkormányzata 2014. június 1-jén történt csatlakozásával tíz település szövetsége alkotja a társulást. Székhelye Budakeszi városa, elnöke Budakeszi polgármestere.

A társulás munkaszerve
zeti feladatait a Budakeszi Polgármesteri Hivatal látja el.
Közösen működtetjük
a HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szolgálatot, mely Budajenő, Budakeszi, Tök településeken lát el szociális feladatokat. Az intézmény által végzett szakfeladatok közé tartozik a családsegítés, gyermekjóléti szolgálat, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, nappali ellátás – idős klub és szociális étkeztetés.

A településeken élő lakos
ság nyugodt életének, jó közérzetének alapvető feltétele a közrend és a közbiztonság, valamint a köztisztaság megfelelő állapota. A települések közterületei (utcák, terek, parkok, stb.) a legfontosabb olyan közösségi életterek, melyeknek nyugalma, rendezettsége, rendeltetésszerű működése, illetve használata alapvetően meghatározza a lakosság közérzetét, közállapotról vallott nézetét és egy adott település élhetőségének megítélését. A közterületek rendje egyben a településbiztonság egyik legfontosabb eleme, hozzájárul a lakosság biztonságérzetének javításához. A jó települési közbiztonság vonzza a gazdasági, pénzügyi befektetőket és a tőkeerős vállalkozásokat, ami hosszú távon a település gazdasági növekedéséhez vezet.
Felismerve
ezt a tényt, a szervezet öt társult tagönkormányzata megalapította a Budakörnyéki Közterület-felügyeletet , mely egyben a települések társulásos együttműködésének országosan is egyedi formája.
A szervezet 2014. júli
us 1-től működik és jelenleg öt településen, Budajenőn, Nagykovácsiban, Perbálon,Tökön és Budakeszin látja el feladatát. Legfontosabb feladata illetékességi területén a hatályos jogszabályok betartatása, a szabálysértések megelőzése, megszakítása és az önkormányzati vagyon védelme. Befejezett szabálysértés esetén feladata a helyszíni bírság kivetése vagy eljárás kezdeményezése. A Budakörnyéki Közterület-felügyelet feladatainak ellátása során együttműködik a rendőrséggel, a hivatásos katasztrófavédelmi szervvel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, az egyéb állami ellenőrző és önkormányzati szervekkel, egyesülettel, így különösen a helyi polgárőr szervezetekkel. E szervezet működésével összefüggésben biztosíthatóvá válik az illetékességi területén lévő településeken az akár folyamatos hatósági jelenlét, délután, éjszaka, hétvégén, valamint az ünnepnapokon. Bízom benne, hogy a társulás eléri a célját és hozzájárul a települések fejlődéséhez, ami a lakosok további megelégedésére fog szolgálni.

 

A 2014. évi Önkormányzati választásokon Nagykovácsi új polgármestert választott:
Kiszelné Mohos Katalin (FIDESZ-KDNP jelölt) személyében.

 

A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás 2014. augusztusában megjelent bemutatkozó kiadványa:

 


Csatolmányok nevei:
Fájl
Fájl letöltése (BOT kiadvany kicsi.pdf)BOT kiadvany kicsi.pdf
Ma 2018. január 20., szombat, Fábián és Sebestyén napja van.

Akadálymentes honlap

Látogatóink 2011.12.30. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa512
mod_vvisit_counterTegnap1315
mod_vvisit_counterEzen a héten7650
mod_vvisit_counterMúlt héten7930
mod_vvisit_counterA hónapban23214
mod_vvisit_counterMúlt hónapban39878
mod_vvisit_counterÖsszesen1742682

Jelenleg: 17