Budakeszi Járás

Hulladéknaptár 2018

Ön szerint melyik Budakeszi Önkormányzatának legfontosabb feladata?
 

Projekt megnevezése:

A Budakeszi Pitypang Sport Óvoda eszközbeszerzése

 

Projekt azonosító száma:

VEKOP-6.1.1-15-PT1-2016-00113

Kedvezményezett:

Budakeszi Város Önkormányzata

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

8 352 121 Ft

 

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. október 01.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2017. december 31.

Projekt bemutatása

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL BŐVÍTIK A BUDAKESZI PITYPANG SPORT ÓVODA ESZKÖZÁLLOMÁNYÁT

Budakeszi Város Önkormányzata a Pitypang Sport Óvoda eszközállományának bővítésére több mint 8 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A 8,4 millió forintos összköltségű uniós támogatású projekt keretében a Pitypang Sport Óvoda eszközparkjának bővítése, cseréje és az előírások szerinti, de nem meglévő eszközök beszerzése valósul meg. Az óvoda kapacitásbővítésével szükségessé vált minden kötelező eszköz beszerzése a bútorzat és a fejlesztő játékok tekintetében és mivel a jelenlegi eszközpark nem felel meg a mai kor igényeinek, így a projekt célja a régi hat csoportszoba hiányos felszerelésének pótlása és a két új csoportszobához szükséges eszközök beszerzése.

A tehetséggondozás és a fejlesztés, mint kiemelt nevelési alapfeladatok megjelenésével az óvoda szolgáltatásának köznevelési törvényhez való igazítása érdekében minden csoportban szükséges az ábrázoló tevékenységekhez és a fejlesztőjátékokhoz való eszközbővítés. A differenciált, egyéni bánásmód gyakorlatban történő alkalmazásához olyan fejlesztő játékokra van szükség, melyeket a mikro csoportos, illetve az egyéni fejlesztésben lehet használni, ezért minden csoportban bővítésre kerül a játékállomány.

Az óvoda módszerei a pedagógiai munkák során nagymértékben átalakultak. A komplex tevékenységek megtartásánál szükség van a különféle fejlesztőjátékok használatára és mivel jelenleg a játékállomány kevés fejlesztőjátékot foglal magába, így a beruházás keretén belül beszerzésre kerülnek fejlesztőjátékok.

Tehetséggondozás jelenleg nem folyik az óvodában, így ennek az eszközigényét is elő kell teremteni és mivel a tehetséggondozás folyamata a csoportban történő nevelésben kezdődik, megfigyeléssel, folyamatos fejlesztéssel, ezért fontos a már működő csoportok ábrázoló tevékenységhez szükséges eszközigényének beszerzése is.

Budakeszi Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy az uniós támogatásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően a Pitypang Sport Óvoda olyan eszközállománnyal rendelkezzen, amelynek eredményeként a kisgyermekek a mai kornak megfelelő szakmai fejlesztésben részesülhetnek.

Ma 2018. november 20., kedd, Jolán napja van.

Akadálymentes honlap

Látogatóink 2011.12.30. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa696
mod_vvisit_counterTegnap1430
mod_vvisit_counterEzen a héten2126
mod_vvisit_counterMúlt héten7551
mod_vvisit_counterA hónapban20133
mod_vvisit_counterMúlt hónapban31255
mod_vvisit_counterÖsszesen2108439

Jelenleg: 27